Hvorfor Frederiksberg HF?

Fordi vi har god undervisning og trygge, motiverende rammer

Frederiksberg HF er landets ældste HF-uddannelse, og den lange erfaring omsætter vi hver dag til under­vis­ning af høj kvalitet i trygge og motiverende rammer med et rigtigt godt studie­miljø. Vi tror nemlig på, at man udvikler sig fagligt og personligt bedst på en skole, som har fokus på trivsel og på høj faglighed.

Der er omkring 500 kursister i huset. Skolen er derfor stor nok til, at man kan blive ved med at møde nye mennesker, men samtidig lille nok til, at man kan genkende ansigterne på gangene. Det, synes vi, er den helt perfekte størrelse. Vores størrelse gør, at vi kan tilbyde rigtigt mange valgfag, så du kan tone din uddannelse lige i den retning, du ønsker. Og du vil altid kunne finde nogle studiekammerater, som du klinger godt med.

På Frederiksberg HF går man i den samme stamklasse begge år, og man går i klasse med folk på ens egen alder. Vi har følgende typer klasser:

  • Ungeklasser: for dem, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
  • Efterskoleklasser: for dem, der har gået på efterskole
  • Mellemklasser: til dem, som er gået ud af folkeskolen for et år eller to siden og som måske har gået på en anden uddannelse
  • Voksenklasser: for dem, som har været ude af skole­syst­emet i flere år

Vi er en rummelig skole og arbejder målrettet med at give hver kursist den bedst mulige skolegang, blandt andet gennem den tilknyttede studie­vej­leder og vores støtte­ordninger.

Vi forventer af vores kursister, at de forpligter sig på en hverdag, hvor man gør sig umage fagligt og personligt. Til gengæld kan vores kursister forvente af os, at vi også tager dem alvorligt.
<!–
Søg om optagelse
–>
<!–
Hvordan klarer kursisterne fra Frederiksberg HF sig efter hf-eksamen? Aarhus Universitet har undersøgt, hvordan det er gået hf-kursisterne. De fleste videreuddanner sig og finder arbejde. Stort set ingen er arbejdsløse. Det er tillige konstateret, at:

23 pct. af en hf-årgang fra Frederiksberg HF har gennemført en universitets-uddannelse, mens dette kun gælder 10 pct. af hf-kursisterne i hele landet.

Analysearbejdet fra Aarhus Universitet viser i øvrigt, at hf-uddannelsen generelt har haft en vigtig funktion i uddannelsespolitikken. Den har givet voksne unge og unge fra uddannelsesfremmede miljøer mulighed for at starte på en frisk.
–>

Brochure til ansøgere 2023

Det er klart, at det faglige er vigtigt, men det er det sociale aspekt også. Vores kursister er på forskellige stadier i deres liv. Nogle har børn og måske også arbejde. De benytter sig ikke af så mange af de sociale tilbud, mens andre har bedre tid, og til dem er der masser af muligheder: fredagscafe, musikaftener og selvfølgelig alle festerne. På Frederiksberg hf er vi stolte af, at der er plads til alle, og at man ikke er nødsaget til at deltage i alt for at være en del af fællesskabet. Forskelligheden er helt ok – faktisk betragter vi den som en af vores største styrker.

Hvad siger kursisterne?

Hent brochure 2023

Hvad siger kursisterne?

Mille og Mads fortæller om hverdagen på Frederiksberg HF

»Lærerne er gode til at hjælpe én lige meget hvad for et niveau, du er på.«

Signe, kursist på Frederiksberg hf

»Der er nogle andre perspektiver, som man ikke havde fået i gymnasiet.«

Reyhane, kursist på Frederiksberg hf

»Der er plads til alle.«

Kristine, skolelærer

»Det har haft ret meget betydning, at jeg har gået på Frederiksberg hf.«

Asmat, stud. scient. pol.

»Man lærte at tænke.«

Ida, stud. cand. scient.

»Det sociale fungerer også rigtig godt.«

Christian, stud. cand. merc.

»Frederiksberg hf har udviklet mig enormt.«