Hvorfor Frederiksberg HF?
Fordi vi har god undervisning og trygge, motiverende rammer
Frederiksberg HF er landets ældste HF-uddannelse, og den lange erfaring omsætter vi hver dag til undervisning af høj kvalitet i trygge og motiverende rammer med et rigtigt godt studiemiljø. Vi tror nemlig på, at man udvikler sig fagligt og personligt bedst på en skole, som har fokus på trivsel og på høj faglighed.
Der er omkring 500 kursister i huset. Skolen er derfor stor nok til, at man kan blive ved med at møde nye mennesker, men samtidig lille nok til, at man kan genkende ansigterne på gangene. Det, synes vi, er den helt perfekte størrelse. Vores størrelse gør, at vi kan tilbyde rigtigt mange valgfag, så du kan tone din uddannelse lige i den retning, du ønsker. Og du vil altid kunne finde nogle studiekammerater, som du klinger godt med.
På Frederiksberg HF går man i den samme stamklasse begge år, og man går i klasse med folk på ens egen alder. Vi har følgende typer klasser:
- Ungeklasser: for dem, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse
- Efterskoleklasser: for dem, der har gået på efterskole
- Mellemklasser: til dem, som er gået ud af folkeskolen for et år eller to siden og som måske har gået på en anden uddannelse
- Voksenklasser: for dem, som har været ude af skolesystemet i flere år
Vi er en rummelig skole og arbejder målrettet med at give hver kursist den bedst mulige skolegang, blandt andet gennem den tilknyttede studievejleder og vores støtteordninger.
Vi forventer af vores kursister, at de forpligter sig på en hverdag, hvor man gør sig umage fagligt og personligt. Til gengæld kan vores kursister forvente af os, at vi også tager dem alvorligt.
Det er klart, at det faglige er vigtigt, men det er det sociale aspekt også. Vores kursister er på forskellige stadier i deres liv. Nogle har børn og måske også arbejde. De benytter sig ikke af så mange af de sociale tilbud, mens andre har bedre tid, og til dem er der masser af muligheder: fredagscafe, musikaftener og selvfølgelig alle festerne. På Frederiksberg hf er vi stolte af, at der er plads til alle, og at man ikke er nødsaget til at deltage i alt for at være en del af fællesskabet. Forskelligheden er helt ok – faktisk betragter vi den som en af vores største styrker.