Uddannelsen

På Frederiksberg hf har vi specialiseret os i den 2-årige hf-uddannelse

Uddannelsen er opdelt i fire semestre, så man har to semestre hvert år.
Uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som alle elever altså skal have. Hertil kommer et valgfag på 2. år. Når du søger ind, skal du desuden vælge et praktisk-musisk fag (billedkunst, design og arkitektur, musik eller idræt), som afsluttes med en eksamen efter 1. semester. Du kan kun vælge ét af disse fag.

Niveauer

Alle fag på hf er inddelt i niveauer. A-niveau er det højeste niveau. Niveauerne fortæller både noget om antallet af under­visnings­timer, men også om sværhedsgraden. Der findes niveauer fra C til A på hf.

Alle skal have de følgende fag og faggrupper, uanset hvilken retning man ønsker:

  • Dansk på A-niveau
  • Engelsk på B-niveau
  • Matematik på C-niveau
  • Idræt eller et kunstnerisk fag (praktisk-musisk) på C-niveau
  • Naturvidenskabelig faggruppe (biologi C, geografi C og kemi C)
  • Kulturfag (historie B, religion C og samfundsfag C)

Fag og opbygning

Frederiksberg HF er adgangsgivende til alle videre­gående uddannelser, men da der er individuelle krav, tilbyder vi forskellige fagpakker. Hver fagpakker består af fag, der målretter dine kompetencer til de forskellige videregående uddannelser. Vi har fagpakker, der giver adgang til både universiteterne og professionshøjskolerne. På Frederiksberg hf kan vi sammensætte et adgangsgivende hf-forløb, der åbner dørene til netop din drømme­uddannelse. Du vælger fagpakke i løbet af 2. semester.

Fagpakker

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg læse enkeltfag på Frederiksberg HF?

Frederiksberg hf tilbyder ikke enkeltfagsundervisning og derfor ikke kan vejlede dig herom.

Du bedes i stedet henvende dig på et af byens VUC-centre som tilbyder enketlfagsundervisning. Se f.eks Voksenuddannelse.nu og www.ug.dk

Kan jeg tale med en vejleder, selvom jeg ikke er optaget endnu?

Ja. Vi er altid til rådighed med råd og vejledning – også selvom du ikke er optaget endnu. Ring til skolen på tlf. 38 77 38 00 eller kontakt vejledningen her

Jeg har hørt, at der er kommet nye regler. Kan jeg stadig komme på universitetet med en hf-uddannelse?

Ja. Vores hf-uddannelse er adgangsgivende til alle videregående uddannelser, men de enkelte uddannelsesinstitutioner kan have individuelle krav til fagsammensætninger. Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl.