Ledige stillinger
Stilling som Studievejleder, ansøgningsfrist 8. maj 2023
Kort om Frederiksberg HF
Frederiksberg HF er en skole med en stærk identitet og en lang historie. Siden HF-uddannelsens oprettelse i 1967 har skolen bidraget til at løfte en vigtig samfundsmæssig opgave på uddannelsesområdet. Gennem årene har tusinder af unge fra mange forskellige baggrunde fået en uddannelse.
Skolen har ungeklasser med elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, og efterskoleklasser for elever, der har gået på efterskole. Dertil kommer mellemklasser for unge, som er gået ud af folkeskolen for et år eller to siden, og som i nogle tilfælde har gået på en anden uddannelse. Endelig har skolen voksenklasser for elever, som har været ude af uddannelsessystemet i flere år.
Skolen har ca. 500 elever, 60 lærere og 7 teknisk-administrative medarbejdere.
Værdigrundlag
Alle unge har retten til en fremtid, og det skal være tydeligt for de unge, hvilke muligheder de har for at komme videre i uddannelse og på arbejdsmarkedet. Frederiksberg HF bidrager til dette med fokus på fællesskaber, dialog og udvikling.
Studiemiljø
Frederiksberg HF tilbyder undervisning af høj kvalitet i trygge og motiverende rammer. Skolen udbyder undervisning, som tilgodeser mange forskellige læringsstile og forudsætninger. Der udbydes fagpakker, som imødekommer den enkeltes behov og ønsker for videreuddannelse og fremtid, og på Frederiksberg HF vælger en høj andel af eleverne videregående uddannelser – herunder også universitetsuddannelser.
Skolen har engagerede og fagligt kompetente lærere, som brænder for at udvikle den enkelte elevs potentiale. Der er stor stabilitet i lærerkollegiet med mange medarbejdere, der har undervist på skolen gennem mange år.
Skolen tilbyder en række støtteforanstaltninger til eleverne, som studievejledning, trivselsmedarbejder, mentorordning, læsevejledning samt tilbud om psykologsamtaler.
Skoleudvikling
Skolens mangfoldige elevgruppe – aldersmæssigt, socialt og kulturelt – er en gave i et demokratisk dannelsesperspektiv og stiller samtidig særlige krav til lærernes pædagogiske, didaktiske og relationelle kompetencer. Skolen arbejder aktuelt med en række initiativer, blandt andet to-lærerordning, særlige trivselsindsatser, udvikling af fagpakkerne og etableringen af professionelle læringsfællesskaber.
Studievejledning
Studievejledningen spiller en helt afgørende rolle for elevernes trivsel og gennemførsel. Skolens vejlederteam består af tre vejledere, hvoraf den ene stilling er ledig. Vejlederteamet er præget af en høj grad af faglig og kollegial sparring og indgår i et tæt samarbejde med ledelse, lærere og administrativt personale.
Ansvarsområder og hovedopgaver
Der vil være tale om følgende hovedopgaver og ansvarsområder:
- Vejledningssamtaler med elever
- Kontakt til forældre og relevante myndigheder
- Samarbejde med klasseteams
- Studievalg
- Fagpakker
- Koordinator for studievejledningen
- Koordinator for skolens mentorer i samarbejde med administrativ medarbejder
- Vejledningsfagligt udviklingsarbejde
- Eksterne samarbejder
Studievejlederens kompetenceprofil
Vi søger en studievejleder på fuld tid, som har et stort engagement i dannelse og uddannelse af skolens elever, og som brænder for at medvirke til at sikre elevernes trivsel og gennemførsel.
Det er vigtigt, at du har stærke relationelle og kommunikative kompetencer og er dialogorienteret og inddragende. Du skal have stor indlevelsesevne og kunne fremstå myndig og tryghedsskabende også i dilemmafyldte og komplekse situationer. Det er nødvendigt at kunne navigere i krydsfeltet mellem mange forskellige perspektiver og bidrage til at finde de bedst mulige løsninger.
Vi forventer, at du har erfaring med studievejledning, sagsbehandling og komplekse arbejdsopgaver fra lignende stillinger. Du skal gerne have undervisningskompetence i mindst ét fag i gymnasiets fagrække og en diplomuddannelse eller tilsvarende i vejledning. Det er en fordel med kendskab til elevprofilen på det 2-årige hf samt en solid interesse for ungdomsliv og uddannelse.
Ansøgning
Der er ansøgningsfrist 8. maj 2023. Vi afholder første samtale mandag d. 15. maj og anden samtale mandag d. 22. maj. Ansættelse ifølge gældende overenskomst med tiltrædelse 1. august 2023.
Stillingen søges via www.gymnasiejob.dk
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til rektor Marianne Leth Weile på mail: ma@frberg-hf.dk