Billedkunst B

I billedkunst på B-niveau skal du opleve en masse kunst, og du skal selv lave billeder. Undervisningen foregår ikke kun på skolen, men også på ekskursioner til museer, gallerier og byens rum.

Du skal studere kunstværker fra vores egen kultur, men også fra andre dele af kloden. Du vil møde både ældre traditionel kunst i form af maleri, tegning, skulptur og arkitektur, men også nye former for kunst fra vores egen samtid som f.eks. installations-, performance-, video- og gadekunst.

I undervisningen lærer du at sætte ord på dine oplevelser, at analysere og at fortolke de kunstværker du ser. Gennem undervisningsforløbene får du også et indblik i kunstens udvikling og dens sammenhæng med politiske, økonomiske og ideologiske forhold op gennem historien.

Billedkunst er også et eksperimenterende og kreativt fag. Gennem praktisk arbejde skal du selv eksperimentere med materialer og undersøge og reflektere over, hvordan du kan udtrykke dine egne ideer, følelser eller budskaber.

På Frederiksberg HF har du mulighed for på andet år at vælge billedkunst på B-niveau. På B-niveau stilles der krav om en større forståelse for arbejdet med billedkunstneriske udtryk, end der gør på C-niveau. Undervisningen på B-niveau er mere projektorienteret, og der er afsat mere tid til fordybelse i både det praktiske og det teoretiske stof. Vælger du faget på B-niveau, får du også større indflydelse på, hvad du arbejder med.

Læreplan