Design og arkitektur B

Faget design og arkitektur er et bredt fag, der koncentrerer sig om problemløsning, formgivning, funktionalitet og kommunikation.

Undervisningen er bygget op omkring en række projekter fordelt over designkategorierne: produktdesign (fx industrielt design), kommunikationsdesign (fx grafisk design) og design af fysiske omgivelser (byplanlægning og arkitektur).

I undervisningen arbejder vi både teoretisk og praktisk. Du får kendskab til forskellige analysemetoder og indblik i designhistorien med særlig fokus på det seneste århundrede og samtidens design og arkitektur. Du arbejder praktisk med konkrete opgaver og lærer at gennemføre en designproces – fra de første ideer og skitser til formidlingen af dit færdige resultat. De designprocesser du arbejder med i undervisningen er principielt identiske med dem, der indgår i designere og arkitekters daglige arbejde. Fagets projektorienterede karakter stiller naturligvis krav til den enkeltes engagement.

Eksamen er mundtlig, og tager udgangspunkt i din præsentation af et udvalg af de projekter som du har lavet i løbet af undervisningen. Præsentationen af dine projekter forberedes i slutningen af undervisningen og suppleres med analyser af eksempler på professionelt design og arkitektur.

Design og arkitektur er et fag for dig der kan lide at arbejde praktisk med konkrete projekter og ønsker at træne dine innovative og kreative færdigheder. Samtidig er faget almendannende, idet du får et kulturhistorisk indblik og b.la forståelse for, hvorfor Danmark mange steder betragtes som en designnation.

På Frederiksberg HF udbydes design og arkitektur både på c-niveau og b-niveau.

Læreplan